Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.01/5 - 75 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raşidi Tarikatında Hızır Makamı ve Zikri
RasitTunca-4 

Raşidi Tarikatında Hızır Makamı ve Zikri

Sen hiç ölmek üzere, kurumak üzere olan bir çiçeğe, bir güle su verip onun hayata yeniden tutunmasını, canlanmasını sağladın mı? Bundan seneler önce uzak bir memlekette çalışmaya gidiyorum ve orada bir oda kiralıyorum, orda kalıyorum. Bir gün işten geldim ve ibadetimle, yemeğimle falan uğraşıyorum. Cam yarım açık, bir kuş sesi geliyor: "cıkcık cuk, cıkcık". Ben duyuyorum ama ne oluyor diye camdan (pencereden) bakmak bir türlü aklıma gelmedi. Az sonra, farkında olmadım, ses susmuştu. Az sonra da ben biraz hava alayım, çayıra çimene bakayım da gönlüm ferahlasın diye camı (pencereyi) açtım ve camdan aşağı baktım ki bir serçe ya da bir bülbül yağmur suyu bidonuna düşmüş. Su içeyim derken içine düşmüş, çıkamamış ve boğulmuş. Meğer ses, o ses o imiş. İmdat diyormuş ama ben angutluk edip o an bunu anlamadım. Ben kuş dili bilmem be Ey Yar, Ey Salik, Ey Sofi, Ey Sofiyem. O yüzden bilseydim, belki onun "imdat! yardım et! boğuluyorum!" dediklerini duyar, bahçeye çıkar, onu hayata döndürürdüm.

Bazen ecel geldi miydi, allame olsan veya peygamber olsan veya mehdi olsan yardım edemezsin. Çünkü senin makamın henüz o kıvama ermemiştir çünkü. Ey Sofi, o yüzden adımlarına dikkat et ve bir damla su için canından olma. Su içilecek ve içilmeyecek yeri ayırt et artık. Yine ben bir damla aşk şarabından içeyim derken bazılarının canına sebep olmaktan korkarım.

Bak bazıları benim erişemeyeceğim kadar uzak bir yerdeler, hâlbuki penceremden bakınca görecek kadar da yakınlar ama bak bazen mehdi olsan evliya olsan yetişemezsin, o kuşa olduğu gibi. Ey bülbül hayata küsme ve aynı ışık kelebeklerinin yanma pahasına lambaya yahut da muma doğru saldırmaları gibi sevdiğine saldırma, nede küsme. Bak diyorum ya ben bile yetişemedim. O (bülbül) ne diyor, ben bilemedim. O'na Hızır bile olamadım. Yani el-Müheymin işte bende tecelli edecekti o an ama biz henüz o zaman daha ermemiştik o an. El-Müheymin nedir işte Hızır olma hikmeti, ama ben o an o ismin, esmanın manasını henüz bilmiyordum.

Bak Sofi/Sofiye! Sen sen ol, suya düşmüş bir sinek, bir kelebek, bir karınca görürsen o aşkın, sevdiğin için ve MEHDİ AŞKINA sen onlara yetiş ve onu kurtaran, medet eden Hızır’ı ol. Bu daha yolun başlangıcı ve onu boğulmaktan kurtar. Kurumaya yüz tutmuş bir çiçek mi gördün, biraz su ver. Ağzı kurumuş bir hayvan mı gördün, biraz su ver. Açlıktan eti kemiğine değmiş, yapışmış bir hayvan mı gördün, bir dilim ekmeğin varsa yarısını da böl ona ver. Sen Müheymin ve Hızır cübbesini giy ve şefaat etme yetkisini al, cebbar ol biraz.

Ey Sofi! O an ben bak olamadım. Bazen, bazen, bazen işte... Belki biraz daha çırpınsa idi o kuş, biraz daha sabredip dayanabilse idi ben pencereyi açacaktım ve görecektim onun halini ve belki Hızır olup kurtaracaktım onu. Ama kader işte, bazen ne Hızırlığa, ne vezirliğe, ne de mehdiliğe takat bırakmıyor. İnsanız ve Ey Sofi/Sofiye! insan etten kemikten kandan, insanın Rabbi olmasa insan aciz varlık. Rabbimiz Cenâb-ı Allah ise yüce varlık ve yaratan, her an herkesten haberdar olan. Biz ise ancak onun haber ettiklerini, bildirdiklerini bilebiliyoruz. Yoksa o haber etmezse, işte yapacak bir şey de, bir bilgi de yok.

İşte Raşidi Tarikatında Hızırlığa çıkma makamı burasıdır. Bak bende bir oldu, iki oldu, sende kaç defa olacak. O geçitten köprüden geçerken başarırsan, tarikatin pirini aramak için gözlerini yum, 13 estağfirullah de ve olan biteni içindeki kalp dilinden ona hemhâl et, anlat ki ve bir de isim ve yer ve konum da bildir ki kimler o makama bu sene çıkmış, yahut çıkamamış bilelim.

HIZIR MAKAMINA CIKANLAR için HIZIR DUASI

TESBiHDEKi ZiKiR YÖNÜ : SAĞDAN SOLA VEYA
TESBiHDEKi ZiKiR YÖNÜ : SOLDAN SAĞA
DURUMA GÖRE YAPTIRIMMI YOKSA YIKIMMI

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmenirrahim

Ente veliyyuna feğfir lena zünübena verhemna ve ente hayr'ul-ğafirîn.

sübhaneke ente ilahe hayrul ğafirîn,
sübhaneke ente ilahe hayrürazikiyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül varisiyn
sübhaneke ente ilahe hayrül fatihiyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül hakimiyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül faziliyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül hafiziyn,
sübhaneke ente ilahe hayrünnasiriyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül âlimiyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül kadiriyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül haligiyn,
sübhaneke ente ilahe ahsenul halikin,
sübhaneke ente ilahe hayrüs sabiriyn,
sübhaneke ente ilahe hayrul munzilîn
sübhaneke ente ilahe hayrül muhsiniyn,
sübhaneke ente ilahe hayrül mü’minun,
sübhaneke ente ilahe hayrüş şafiiyn,
sübhaneke ente ilahe hayrur râhımîn
sübhaneke ente ilahe hayrül müşfikun,
sübhaneke ente ilahe hayrül makiriyn
sübhaneke ente ilahe hayrül kaviyyul kaimü,
sübhaneke ente ilaher raufürrahimu
sübhaneke ente ilahe sadıgul vadül emin
sübhaneke ente ilahe semîun alîm,
sübhaneke ente ilahe bimâ ta’melûne alîm,
sübhaneke ente ilahe bimâ ta’melûne habîr,
vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim Hu, Hu, Hu, Hu, Hu, Hu, Hu, ya Allah.

ve salli ala Muhammedin ve adede men salli aleyhi ve adede gatratil emtari ve adede evragil eşcari ve adede enfasil müstagfiriyne bil eshari ve adede ma kane vema yekünu li yevmil haşri vel garari ve salli aleyhi ma teagabelleyli vennehari ve salli aleyhi mahtelefel melavani ve teagabel asrani ve kerrerel cedidani vestagbelel fergadani ve adede emvacil bihari ve adede merri mali vet ticari

Allahümme salli ala Muhammedin ve ala elihi ve eshabihi ve etbaihi ecmaiyn ve selamün ala cebrail ve mikail ve israfil ve azrail vel melaiketül hamelei arş vel münker nekir ve selamün alel melaiketül mükarrebin vennebiyi verresulu ecmaiyn ve selamün alel evliyai vessalihin selamüllahi ve selavatullahi aleyhim ecmaiyn.

velhamdülillahi rabbil alemiyn.

velhamdülillahi rabbil alemiyn
Bu Duanin Kullanim Talimatnamesi sadece o hal ehline özel talim edilir.

19.SINIF SOFiLERE

Hizir makami ögretilip talim ettirilir ve tarikatin pirini, olay vuku bulunca aramasi talim edilir. Bizatihi onunla (tarikatin piiri ile) kelam etmesi lazim geldigi ögeretilir ve kimler o göreve (HIZIRLIK makamina )secildi liste tutulur.

Bu 19. sinif sofiler Tesbihlerine Birinci kadrandaki 10 boncugun birincisi mevsim rengi ikincisi beyaz olarak, digeri yine mevsim rengi, ve digeri beyaz.... 10 boncuk dizlerler ve Alfabe duasindan önceki Arapca Elif ba yani alfabeyi 9 defa okurken, birinci boncukda Dad Harfi sag azı dişler arasına konarak okunur, ikinci boncukda sol azı dişler arasına konarak okunur,sonra yine digerine sonra yine digerine konarak 9 boncuk sayilir.

Dad Harfinin Mahreci

"Dad" harfi dilin ucu azı dişlerin arasına konarak "da" denmeye calışılır d ile z arasi bir ses çıkar
'muhammed Diyauddin' ismi 'muhammed ziyauddin' denir yani asli ise
'Muhammed Dziyauddin' diye okunur dil sag azilara veya sol azilar arasina konabilir, ashabdan ebu bekr efendimiz iki tarafi ile de bu harfin mahrecini cikarabilirmiş

Başağaçlı Raşit Tunca
~2009 Senleri Hatırası

Schrems, 24 Şubat 2018 Pazartesi

Original Kar©glan

Signing of Halid

Halid
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Nafile Namaz Halid 0 190 12-22-2025, 05:50 AM
Son Yorum: Halid
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Evvabin Namazı Sünneti Nedir? Halid 0 2,376 12-07-2023, 04:25 PM
RasitTunca-2 Raşidi Tarikatında Önemli Sure ve Ayetlerin Arapça Metni Halid 1 5,960 08-08-2022, 07:33 PM
RasitTunca-1 Raşidi Tariqatında Tövbe Adabı Halid 0 3,052 08-03-2018, 09:19 AM
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Letaifler Çakra Merkezleri Halid 0 2,788 08-03-2018, 08:57 AM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi