Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.63/5 - 27 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salat al-Zatı Muhammediye Li Raşidiye
Oku-1 
Türkçe Okunuşu
Allahümme salli ale’z-zâti’l-Muhammediyyeti’l-latîfeti’l-ehadiyyeh, şemsi semâil esrâr, ve mazheril envâr, ve merkezi medâril celâl, ve kutbi felekil cemâl.
Allahümme bi sırrihî ledeyke ve bi seyrihî ileyke emin havfî, ve aklî aşretî, ve ezhib hurnî ve hırsî, ve kün lî ve huznî ileyke minnî, verzuknîl fenâe annî, ve lâ tec’alnî meftûnen bi nefsî, mahcûben bi hissî, vekşif lî an külli sırrin mektûm, yâ Hayyu yâ Kayyûm.

Anlamı
Allah’ım, o latîf, ehadiyet mertebesine ait olan Muhammedî zât üzerine salat eyle.
O, sırlar semasının güneşi, nurların zuhur yeri, celâl dairesinin merkezi ve cemâl feleğinin kutbudur.
Allah’ım, onun huzurundaki sırrı ve sana olan yürüyüşü hürmetine, korkumdan emin kıl, arkadaşlığımı/yaşantımı düzelt, kederimi ve hırsımı gider, benimle ol, beni senden alıp kendime getir (nefsimden kurtar), bana kendimden fâni olmayı nasip et, nefsimle fitneye düşürülmüş, duyularımla hicablanmış eyleme.
Ve benim için her gizli sırrı aç, ey Hayy (diri olan), ey Kayyûm (her şeyi ayakta tutan).

Açıklama
Bu salavat, tasavvufta Zât-ı Muhammedî (s.a.v.) üzerine yapılan derin bir manevi niyazdır. Hz. Peygamber’in hakikatine, onun manevi makamına, varlığın zuhurunda merkezi konumuna işaret eder. Dua kısmında ise kişinin nefsaniyetten kurtulup hakikate ulaşması, iç sıkıntılardan emin olması, gizli sırlara vakıf kılınması için niyaz edilmektedir.

Signing of Halid

Halid
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2

Bu Konudaki Yorumlar
Salat al-Zatı Muhammediye Li Raşidiye - Yazar: Halid - 05-02-2023, 05:10 AM
RE: Salat al-Zatı Muhammediye Li Raşidiye - Yazar: Halid - 3 saat önce

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-1 Salat al-Maşişiyya Li Raşidiye Halid 1 7,363 3 saat önce
Son Yorum: Halid
RasitTunca-1 Salat al-Tıbbiyya (Tıbbel Kulubü) Li Raşidiye Halid 0 7,852 05-02-2023, 05:21 AM
Son Yorum: Halid

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi