BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi  

Geri Dön   BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi > BilgeForum Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Salatalar

Sevgi Sohbet
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27.12.2017, 19:38   #1

Özel Üye


 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nereden: JüpiteR
Üyelik Tarihi: 05.01.2017
Üye No: 31
Mesaj: 280
Konu: 291
Şehir: İstanbul Avrupa
Takım: Beşiktaş
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Burç: Başak Burcu
Aldığı Teşekkür: 0
Ettiği Teşekkür: 3
Standart Yeşil Elmalı Tavuk Salatası

MALZEMELER

1/2 adet kemikli tavuk göğsü
4 su bardağı su
1 adet orta boy kereviz
1 yemek kaşığı limon suyu
2 dal kereviz sapı
1 adet orta boy yeşil elma
1/2 adet kıvırcık marul
1/4 demet maydanoz
1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Sosu için:

2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kişniş
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

KAÇ KİŞİLİK ?: 2 KİŞİLİK

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız yeşillikleri salata kurutucusunda kuruttuktan sonra sosu ile harmanlayın.

Tavuğun haşlama suyunu çorba ya da pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre küp şeklinde doğradığınız olgun avokado dilimlerini salataya katabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın.
Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin geniş tarafıyla rendeledikten sonra kararmaması için limon suyu ile ovup, bir kenarda bekletin.
Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul yaprakları ve kereviz saplarını ince ince doğrayın. Maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın.
Dört eşit parçaya böldüğünüz yeşil elmayı, çekirdekli kısımlarını aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Haşlanmış olan kemikli tavuk göğsünü bir kevgir yardımıyla geniş bir tabağa çıkartın. Kemik ve deri kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde ditin.
Doğranmış salatalık malzemeleri, limon suyunda bekleyen rendelenmiş kereviz ve ditilmiş tavuk göğsünü büyük bir servis tabağına alıp, harmanlayın. Ceviz içini katıp, karıştırın.
Salatanın sosu için; mayonez, süzme yoğurt, limon suyu, tuz, toz kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata malzemeleri ile harmanlayın.
Sosuyla buluşan salatayı sulanmaması için bekletmeden servis edin. Arzuya göre kereviz yaprakları ile süsleyip, sevdiklerinizle paylaşın.
__________________





Nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
elmali, salatasi, tavuk, yesil


Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tavsiye Bölümü BilgeForum.Com
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCForumlari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda admin@bilgeforum.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0