Warning: log10() expects parameter 1 to be double, string given in [path]/includes/class_postbit.php(294) : eval()'d code on line 238
Tavuklu Pilav Tarifi - BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi
BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi  

Geri Dön   BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi > BilgeForum Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Sevgi Sohbet
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06.01.2017, 00:56   #1
BuYuCu

Misafir


 
BuYuCu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi:
Üye No:
Mesaj: n/a
Konu: 1
Standart Tavuklu Pilav Tarifi

MALZEMELERİ:

2 bardak pirinç

1 adet tavuk göğsü

3 bardak sıcak su

1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

2-3 damla limon suyu

tavuklu-pilav

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



YAPILIŞI:
Tavuk göğüs etimizi tencereye alıyoruz. Üzerine su ilave edip, ocağımızı yakıyoruz. Güzelce haşlanması için bekliyoruz.

Pişmeye yakın biraz tuz ekliyoruz ve birkaç dakika daha haşlayıp, altını kapatıyoruz.

Soğuması için bekliyoruz. Soğuduktan sonra da didikliyoruz.

Pilav için pirincimizi süzgece alıyoruz. Akan suyun altında yıkamaya başlıyoruz. Altından temiz su akana kadar yıkamaya devam ediyoruz.





Daha sonra süzülmesini bekliyoruz.

Tencereye mararin ve sıvı yağı koyuyoruz. Margarin eridikten sonra pirinçlerimizi ekleyip, karıştırarak, kavuruyoruz. Pirinçler kavrulduğunu renkleri ile gösteriyorlar.

Pirinçlerimiz güzelce kavrulduktan sonra üzerine sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Bir, iki damla limon suyu da ekliyoruz ki pilavımız beyaz kalsın.

Dilerseniz üç bardak suyun bir bardağını tavuğumuzun haşlama suyundan da kullanabilirsiniz.

Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ocağı en kısık dereceye getirip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Tencere ile kapak arasına havlu kağıt veya temiz bir havlu koyup, demlenmesi için bekliyoruz.

Bir kaseye pilavımızdan koyup, servis tabağımıza ters çeviriyoruz. Ardından üzerine bol bol didikleridiğimiz tavuk etinden koyup, istediğimiz baharatı serperek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
pilav, tarifi, tavuklu


Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tavsiye Bölümü BilgeForum.Com
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCForumlari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda admin@bilgeforum.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0