BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi  

Geri Dön   BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi > BilgeForum Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Sevgi Sohbet
Etiketlenen üyelerin listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Biri

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01.02.2018, 00:58   #1



 
Biri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nereden: Sukut-u HayâL ...
Üyelik Tarihi: 26.01.2018
Üye No: 135
Mesaj: 9
Konu: 9
Şehir: Trabzon
Takım: Fenerbahçe
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Burç: Terazi Burcu
Aldığı Teşekkür: 0
Ettiği Teşekkür: 3
Standart Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan

Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan

Malzemeler

* 3 adet patlıcan
*Yarım su bardağı yerfıstığı
* 2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
* 1 çorba kaşığı susam
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
* 1 çorba kaşığı hazır acı biber sosu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* Yarım demet maydanoz, tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Pilav için:
*1 su bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar sıcak su, tuz

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Arzunuza göre ikiye ya da üçe bölün.
Daha sonra uzunlamasına yarım cm kalınlığındadilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup, patlıcanları önlü arkalı kızartın.

Kızartma sırasında üzerlerine sirke gezdirin. Kalan patlıcanları da aynı şekilde, sirke ekleyerek kızartın.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarı ve tuzlayın. Diğer taraftan pilav için tereyağını bir tencereye alıp, üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin.

Pirinç beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu iyice çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın.

Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, rengi dönene kadar kavurun.

Yer fıstıklarının kabuklarını temizleyip ikiye ayırın.
2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarmısak ve zencefil ilave edip rengi dönene kadar kavurun.

Üzerine patlıcan, acı biber sosu, tarçın ve kişniş katın.
Daha sonra susam ve fıstığın yarısını ilave edin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
İnce kıyılmış maydanoz ilaveedip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Demlenen pilavı servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız patlıcanlı harcı yerleştirin. Kalan susam ve fıstığı serperek servis yapın.
BuYuCu bunu beğendi.
Biri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Biri kullanıcısına teşekkür edenler:
Cevapla

Etiketler
fistikli, patlican, pilav, ustu


Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tavsiye Bölümü BilgeForum.Com
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCForumlari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda admin@bilgeforum.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0