BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi  

Geri Dön   BilgeForum.Com - Bilgi Paylaşım ve Sevgi Dolu Forum Sitesi > BilgeForum Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Sevgi Sohbet
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11.12.2017, 02:16   #1



 
IkRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nereden: aLem-i Ervah
Üyelik Tarihi: 01.06.2017
Üye No: 61
Mesaj: 951
Konu: 879
Şehir: Trabzon
Takım: Diğer
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Burç: Başak Burcu
Aldığı Teşekkür: 0
Ettiği Teşekkür: 7
Standart Lazanya Tarifi Nasıl yapılır?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yapılışı;

1/2 paket lazanya (yaprak hamur)
500 gram orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
1 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber


Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat ceviz

Yapılışı;

Lazanyanın kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarttığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz havucu rendeleyin. Sarımsakları incecik kıyın.

Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Ardından sırasıyla; kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve sivri biberleri ekleyin. Domates salçasını katın ve karıştırdıktan sonra 1- 2 dakika daha kavurun.

Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak ½ su bardağı sıcak suyu katın. Kıymalı harcı 3- 4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.

Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.

Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin. Üzerlerine hazrladığınız beşamel sostan sürün.

Sırasıyla; kıymalı harç ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.

Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun..
IkRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
lazanya, nasil, tarifi, yapilir


Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tavsiye Bölümü BilgeForum.Com
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCForumlari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda admin@bilgeforum.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0